Téli tárolás

Akciók, hírek

 2016.10.21 én kiküldött hírlevelünket a téli tárolással kapcsolatban itt találhatja. 

 Csodás évszak az ősz. A természet ezernyi színbe öltözik és élvezhetjük a napsütés kedélyjavító hatását… de nem idén. Kinézek az ablakon és szomorúan konstatálom, hogy az idei ősz nem igazán motoros barát.


Lassan el kell kezdenünk gondolkodni a motorunk téliesítésén és tárolásán.
Ebben szeretnénk most hasznos tanácsokkal szolgálni.


Fontos tudni, hogy a motorjaink téli álmát gondosan elő kell készítenünk ahhoz, hogy az első tavaszi napsütésben ne kelljen egyből egy szerviz beavatkozást végeznünk ahhoz, hogy elindulhassunk motorozni.


Mindenek előtt tisztítsuk meg gondosan gépünket, mert az esetlegesen a motoron maradó szennyeződés ( bogarak, sár, egyéb lerakódások ) alatt sokkal könnyebben indul meg a korródáció és senki nem szeretne rozsda pöttyöket látni a szeretett kétkerekűjén.


Nem elég a motorunk külső részén gondoskodni a rozsda megelőzésről! A fém üzemanyag tartályokban is megindulhatnak káros folyamatok ha erre lehetőséget hagyunk ezért azt tanácsoljuk, hogy téliesítés előtt töltsük színültig üzemanyaggal a tartályt és lehetőleg prémium üzemanyaggal ne a sima 95-ös benzinnel! ( Karburátoros motoroknál amennyiben rendelkezünk mechanikus üzemanyag csappal érdemes elzárni a benzin áramlás lehetőségét és a karburátorban lévő benzint kijáratni lerakás előtt! )


Ha már úgyis felkeresünk egy benzinkutat érdemes a keréknyomásokat is beállítani a gyári értékekre!


Téli tároláskor a gumiköpeny állagát a legjobb úgy megőrizni ha a motort megemeljük egy motor emelővel de ha nem rendelkezünk ilyennel vagy legalább középsztenderrel, akkor havonta egyszer mozgassuk meg kicsit a gépet előre-hátra és gondoskodjunk róla, hogy ne ugyan azon az érintkezési ponton feküdjön fel a gumi a talajjal.


Ha megközelítőleg fél évig nem indítjuk be a motorunkat és nem gondoskodunk az akkumulátor ápolásáról szinte biztosra vehetjük, hogy tavasszal nem fog életre kelni az elektromos rendszer. Ez a téli motortárolás egyik legfontosabb része! Szerencsére többféle képen is gondoskodhatunk az akkumulátor megóvásáról.


A legpraktikusabb megoldás ha beszerzünk egy speciális „csepp töltőt” amit akár rajta is hagyhatunk egész télen az akksin és mindent elvégez helyettünk. ( meríti- tölti-regenerálja ) Egy intelligens töltő üzletünkben 10.000Ft tól már beszerezhető ami nagyon jutányos ár egy új akkumulátor árához képest!


Ha nem rendelkezünk ilyen töltővel és nem is tervezünk beszerezni de van otthon egy hagyományos autós töltőnk ne feledjük: SOHA NE HAGYJUK RAJT huzamosabb ideig zárt rendszerű motoros akkumulátorunkon mert extrém esetben akár fel is robbanhat! ( jobb esetben csak véglegesen tönkre tesszük vele ).


Hasznos tanács azoknak akik nem rendelkeznek semmilyen töltővel: havonta egyszer indítsuk be a motort pár percre, hogy a generátor által megtermelt áram töltsön egy kicsit az akkun. Így is életben tudjuk tartani az áramforrást.


Ha mindezekkel megvagyunk már csak a portól kell megvédenünk a gépet amire akár speciális motortakaró ponyvát is beszerezhetünk ( XL-es méret 10.000Ft körül van üzletünkben ), de ha szeretünk rögtönözni egy nagy családi lepedő is jobb mint a semmi. 

 

Sokak vannak akik nem tudják kényelemesen megoldani a motor téli raktározását ilyen-olyan okokból.


Rajtuk szeretnénk segíteni azzal, hogy ( véges kapacitással ugyan de ) cégünk is vállal téli tárolást.


A téli tárolásra átvett motorokat meleg, fűtött és ami ennél is sokkal fontosabb: száraz helyen tároljuk, rendszeres időnként átmozgatjuk, az akkumulátorokat ápoljuk és karbantartjuk. Igény szerint készítünk egy árajánlatot a tavaszi felkészítés és/vagy szerviz költségek várható nagyságáról és természetesen meg is csináljuk ezeket ha megrendelik nálunk azt.


A téli tárolás díja: 6000Ft+áfa / hó


Idén a különösen kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt díjtalanul beszállítjuk motorodat üzletünk 25 km-es körzetéből így még erről sem kell gondoskodnod.


A rendelkezésre álló helyek száma véges ezért a tárolási szolgáltatást a megrendelések sorrendjében tudjuk kiszolgálni.


A további részletekről érdeklődj a telefonszámunkon: 0696/528-387 vagy emailen: info@relamotor.hu

Téli tárolás

Használt motorok

Motor bérlés

+36 96 528 387

Tovább a weboldalra

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Érdekelnek a Suzuki-s hírek, de legfőképpen akcióinkat és szervizkedvezményeinket keresed? ITT a helyed!